Persbericht SmarterVision over de video alarm zorg oplossing van Telematch

Verkorte samenvatting

“SWZ Sophieke in Wassenaar heeft als eerste verpleegtehuis in Nederland in samenwerking met systeem integrator Telematch de innovatieve videoanalyse-oplossing ‘Smartercare’ in gebruik genomen.

Bij bepaalde gebeurtenissen in de kamer die voor de zorg belangrijk zijn om te weten, genereert de software een alert. De zorgmedewerker kan vervolgens via een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet meekijken in de kamer waarbij de beelden van de cliënt volledig geanonimiseerd zijn. Hierdoor behoren preventieve rondes tijdens de nachtdienst tot het verleden en wordt de nachtrust van de patiënt aanzienlijk minder verstoord.

Anonieme analyse

Goede nachtrust is erg belangrijk voor ouderen, omdat veel lichamelijk en geestelijk herstel tijdens de slaap plaatsvindt. Verplegend personeel controleert normaal gesproken enkele keren per nacht of cliënten nog veilig zijn. De videoanalyse-software van SmarterVision maakt deze preventieve controles overbodig. De software monitort de slaapkamer op eventuele gebeurtenissen en geeft alleen een signaal als de cliënt bijvoorbeeld uit bed stapt of de kamer verlaat.

De alarmgebieden worden vooraf bepaald en aangepast aan de fysieke omgeving van elke afzonderlijke cliënt. Zodra een gebeurtenis wordt getriggerd, genereert de software een alarmmelding die vergezeld gaat van een alarmbeeld en een korte geanonimiseerde videoclip van de gebeurtenis. Door de combinatie met de communicatiestructuur van systeem integrator Telematch worden de alarmmelding en de beelden naar het mobiele apparaat van de verzorger gestuurd.”