VoIP of IP Telefonie

IP-telefonie of VoIP is een manier van bellen, waarbij de traditioneel gescheiden spraak en data worden samengevoegd. Het transport van spraak en data vindt nu dus over een IP-netwerk plaats.

De voordelen van VoIP-telefonie

Kostenbesparend

Maar 1 netwerkaansluiting (LAN) voor computer en telefonie. Bij de meeste VoIP-providers is bellen goedkoper. Bovendien bellen VoIP gebruikers onderling gratis. Het maakt dan niet uit bij welke vestiging een medewerker werkzaam is. Een bedrijf met vestigingen in het buitenland creëert daarmee een aanzienlijke maandelijkse besparing op de gesprekskosten.

Flexibel

IP-telefoontoestellen kunnen via het computernetwerk worden aangesloten. Het telefoontoestel kan aan iedere netwerklocatie gekoppeld worden. Werk je een periode in een projectruimte? Dan neem je het het toestel gewoon mee. Er hoeft niets omgeschakeld te worden en je hoeft geen instellingen aan te passen. Intern verhuizen is daarmee super eenvoudig.

Vereenvoudigd beheer

Beheer van 1 netwerk.  Als je over wilt stappen naar een andere telecomprovider, hoef je alleen de telefoonnummers te verhuizen en de VoIP-gegevens van de nieuwe leverancier in je centrale of toestellen zetten. Overstappen naar een andere provider is snel en gemakkelijk.

Integratiemogelijkheden

VoIP is gemakkelijk te integreren met andere systemen, zoals een ERP- of CRM-systeem. Klik-en-Bel vanuit een webbased adresboek en het ‘herkennen’ van klanten bij binnenkomende gesprekken is daarmee geen enkel probleem.

Locatie onafhankelijk

Een VoIP-account is gekoppeld aan een toestel of een VoIP bedrijfscentrale, niet aan een geografische locatie. Dat betekent dat je overal kunt werken. Ook is verhuizen zeer eenvoudig en voordelig.