Duurzaam inkopen zal door de Rijksoverheid in de eigen gelederen beter ondersteund worden. Telematch is blij dat er meer aandacht komt voor haar duurzame oplossingen. De impact van het Plan van aanpak maatschappelijk verantwoord inkopen overheden (MVI) 2015-2020 is het grootst als de inkoopkracht van overheden in samenhang wordt ingezet. Jaarlijks koopt ‘de overheid’ namelijk voor ongeveer 60 miljard Euro in, waarvan ca. 10 miljard door de Rijksoverheid en 50 miljard door andere overheden. Het Plan van aanpak richt zich op alle overheden en beoogt de samenwerking op dit dossier tussen overheden te versterken.

Goed nieuws voor alle bedrijven en leveranciers die Maatschappelijk green voipVerantwoord Ondernemen (MVO) doelstellingen omarmen. Als vroeg lid van MVO is Telematch blij met dit initiatief. Telematch is leverancier van het zeer energiezuinige GreenVoIP communicatiesysteem die MVO Nederland zelf gebruikt en het Nieuwe Werken mogelijk maakt.

Duurzaam inkopen was al een gunningscriteria, maar die werd zelden nageleefd. De verwachting is dat het plan van aanpak hier verandering in brengt. Telematch merkt dat de innovatieve en duurzame inzet van communicatie middelen de MVO doelstellingen vergroot. De medewerkerstevredenheid schiet omhoog, de concurrentiekracht of bedrijfsefficiëntie wordt versterkt en de aanslag op schaarse grondstoffen en energie beperkt.