Videobewaking voor de Zorg: “Goede  nachtrust  is  erg  belangrijk voor  ouderen, omdat veel  lichamelijk en geestelijk herstel tijdens de slaap plaatsvindt. Verplegend personeel controleert normaal  gesproken enkele keren per  nacht of cliënten nog veilig zijn. Met videoanalyse van SmarterCare worden deze preventieve controles overbodig. De software monitort de  slaapkamer op eventuele gebeurtenissen en geeft alleen een melding als  de cliënt bijvoorbeeld uit bed gaat of de kamer verlaat.”  Ingrid  Brugman,  Stichting Wassenaarse Zorgverlening

De  meldingen  uit  het  SmarterCare  systeem  zijn  gebaseerd  op  geautomatiseerde analyse van camerabeelden. Een korte videoclip  van een gebeurtenis wordt naar de  smartphone of tablet verzonden. De medewerker kan zelf bepalen of er daadwerkelijk hulp geboden dient te worden. Er worden geen incidenten gemist waardoor inkijken in de  kamers ’s nachts tot een minimum beperkt wordt.

De  slimme software draait deels op de camera zelf, hier vindt de eerste detectie plaats. Alleen bij een mogelijke probleemsituatie worden beelden naar het centrale platform doorgestuurd. Hierna vindt een tweede analyse plaats. Door deze tweetraps analyse is het bandbreedte gebruik minimaal en de nauwkeurigheid hoog. De privacy wordt gewaarborgd door het toepassen van filters op de beelden. Slimme  functies  zoals  automatische detectie  van  het  bed  (als  het  bed  verplaatst  wordt)  en  de  mogelijkheid  om  de  leefstijl  te monitoren,  maken  SmarterCare  breed  inzetbaar.

De App op de smartphone van de eindgebruiker is eenvoudig te bedienen en biedt de mogelijkheid om beelden terug te kijken, ontvangen berichten te beoordelen en detectie in- of uit te schakelen.

Mogelijke Alarmfuncties en instellingen:

  • Uit bed: detectie als persoon uit bed gaat
  • Onrust in bed: detectie als persoon bepaalde tijd onrustig is in bed
  • Badkamer in/uit: detectie als persoon badkamer betreedt
  • Badkamer timer: melding als persoon gedurende bepaalde tijd in badkamer is
  • Kamer verlaten: detectie als persoon kamer verlaat
  • Inactiviteit: detectie als er mogelijk een valgebeurtenis is geweest
  • Automatische Bedzone detectie: bedden worden regelmatig verschoven en het bed wordt automatisch gedetecteerd.