alarmering ZorghuisSteeds meer initiatieven ontstaan om kleinschalige zorghuis te bouwen met persoonlijke zorg die ook betaalbaar is. De vraag groeit en steeds meer ‘ondernemers’ zien kansen om hun persoonlijke doelstellingen voor ouderen te verwezenlijken.

Echter de eenvoud van zorg alarmering van kleinschalig wonen is niet eenvoudig. Veel leveranciers bieden complexe bediening als touchscreen waarmee je de gordijnen ook kunt open. De vraag is eerst welk type zorg ga je verlenen. Bij kleinschalig wonen is dit in de regel PG met persoonlijke zorg. Kleinschalig wonen wordt de trend, kleine initiatieven ontstaan die voor relatief lage kosten goede persoonlijke zorg kunnen verlenen. Maar deze initiatieven lopen tegen hoge investeringen voor infrastructuur en hulpmiddelen op om de zorg de waarborgen. Tevens is de kennis veelal niet aanwezig om de juiste faciliteiten te selecteren omdat het initiatief uit een persoonlijke hoek komt.

Het enige wat nodig is bij kleinschalig wonen blijkt alarmering met medaillon, bewegingsmelder en deur verklikker met melding op DECT. Deze oplossing moet werken zonder ‘alarmserver’ of ‘meldbank’ aangezien die al snel 15.000 euro kost. Gebouwen worden meestal eerst neergezet zonder rekening te houden met de zuster oproep omgeving qua bekabeling, dus wil je het liefst draadloos. Dan komt er ook toegang bij kijken, hoe doe je dat en hoe beheer je dat zo simpel mogelijk.

Voor kleinschalig wonen initiatieven is een kant en klaar oplossing gewenst die eenvoudig is te plaatsen en ook eenvoudig en dus goedkoop werkt. Geen VoIP, SMS, TEXT berichten, Polsbandjes, Dwaaldetectie, GPS locaties, Gordijnbesturing etc. Door onze ervaring weten wij wel wat benodigd is.