AkzoNobel Powder Coatings produceert coatings voor onder andere gebouwen, industriële installaties en auto’s en is gevestigd in Reutlingen – Duitsland. De productiefaciliteit bestaat uit een kantoor omgeving, een fabriek van 3 verdiepingen en een opslag loods. Voor de productieomgeving was AkzoNobel op zoek naar een communicatiemiddel waarmee de veiligheid en bereikbaarheid verhoogd kon worden. De klant heeft uiteindelijk gekozen voor een SIP@Net van NEC en de productiefaciliteit is voorzien van IP-DECT. De eindgebruikers hebben de beschikking over I766 rugged sized handsets die beschikt over een noodknop en man-down functionaliteit.

powder coatings AkzonobelDe volledige kantoor omgeving is voorzien van de gloednieuwe DT820-6 IP-toestellen. De afdeling verkoop maakt gebruik van de uitgebreidere DT820-8, dit toestel heeft een groter display en beschikt over geavanceerde functionaliteiten die middels icoontje in het display gemonitord kunnen worden. Op de toestellen kan een headset aangesloten worden van bijvoorbeeld Plantronics of Jabra waarbij de gesprekken zowel op het toestel als ook via de headset beantwoord kunnen worden. Dankzij de ingebouwde IP-DECT technologie kan de gebruiker vrij rondlopen binnen de kantooromgeving.

De totale oplossing wordt bestuurd door een High-Availability Appliance van NEC op basis van SIP@Net. Deze Appliance is onderdeel van een centrale architectuur waarbij de besturing en monitoring via het AkzoNobel datacenter in Nederland plaatsvindt. Hierdoor zijn de beschikbare licenties centraal beschikbaar en flexibel in te zetten. Door gebruik te maken van industriële componenten kan een maximale beschikbaarheid gegarandeerd worden. SIP@Net heeft de beschikking over >1000 features waaronder bijvoorbeeld de integratie met Skype for Business op basis van een plug-in.

AkzoNobel Powder Coatings is met deze oplossing klaar voor de toekomst.